Grootschalige werkzaamheden deeltraject rotonde Middenweg (N509) < > Braken (N194).

Geen doorgaand verkeer mogelijk tussen rotonde Middenweg (N509) en Braken (N194). Zie rode lijn op de bovenste kaart. 

Duur werkzaamheden:

Start: maandag 9 januari 2023 om 7 uur. Einde werkzaamheden: eind april 2023 (volgens huidige planning).  

Omleidingsroute doorgaand verkeer:

Doorgaand autoverkeer van en naar Alkmaar rijdt via de N194 en de N242. Zie de groene pijl voor omleiding autoverkeer op de bovenste kaart. 

Omleidingsroutes fietsverkeer:

Het fietspad langs de N243 is niet open voor doorgaand fietsverkeer. Zie de groene en blauwe pijlen op de omleidingskaart fietsers N243 voor de omleidingsroutes. Fietsers en scooters kunnen bij de Mijzerweg en Vrouwenweg de N243 oversteken. De fietstunnel bij Kathoek is open. 

Voor de fietsers tussen Kathoek en Noordbeemster vv. stellen wij een fietspendeldienst in. De fietsers volgen eerst de omleiding volgen via de Slimdijk en Noorddijk naar de Mijzerweg kruising met de N243. Daar kunnen ze opstappen op de pendeldienst naar rotonde Middenweg.  De pendeldienst is niet bedoeld voor brommers/ scooters, die rijden via de Noorddijk (alleen voor fietsers) en Mijzerweg richting Jisperweg vv.  Fieters kunnen zijch melden bij de verkeersregelaar bij de rotonde Middenweg of bij de pendeldienst opstelplaats bij de Mijzerweg. Houdt u rekening met een langere reistijd, door eventueel het wachten op de pendeldienst en het in- en uitladen  van de fietsen.

Rotonde Middenweg:  

De N243 is dicht voor doorgaand verkeer richting Avenhorn. Richting Alkmaar (N243) en Middenbeemster (N509) geen stremming doorgaand verkeer. 

Kruising Vrouwenweg:

Oprijden naar de N243 is niet mogelijk, dit geldt voor alle verkeer. Fietsers kunnen de kruising van west < > oost oversteken en hun weg vervolgen naar de Noorddijk of Jisperweg.  Zie omleidingskaart fietsers N243. 

Kruising Mijzerweg:

Oprijden naar de N243 is niet mogelijk, dit geldt voor alle verkeer. Fietsers kunnen de kruising van west < > oost oversteken en hun weg vervolgen naar de Noorddijk of Jisperweg. Zie omleidingskaart fietsers N243.

Kruising Kathoek: 

Oprijden naar de N243 is niet mogelijk vanuit Avenhorn en Grosthuizen. De kruising is dicht tijdens de hele duur van de werkzaamheden op dit deeltraject. Fietsers tussen Avenhorn < > Grosthuizen kunnen gebruik maken van de fietstunnel onder de N243. 

Kruising Jaagweg met N243: 

Op- en afritten naar de N243 zijn dicht tijdens de hele duur van de werkzaamheden op dit deeltraject.

Openbaar vervoer:

Bussen rijden mogelijk een aangepaste dienstregeling. Haltes kunnen tijdelijk komen te vervallen. Connexxion stelt een pendeldienst in voor lijn 128. Opstappunten zijn bij de brandweerkazerne in  Avenhorn en bushalte bij rotonde Oosthuizerweg.  Check www.connexxion.nl voor actuele reisinformatie.

Overige mededelingen: bushalte stompetoren Dorp is nog tot midden week 6 (8-2-2023) buiten gebruik in verband met de werkzaamheden aan de Noordervaart. 

 

 

 

 

 

 

 Geschreven op 16/12/2022