Maaiwerkzaamheden en omleidingsroute
20/09/2022

Maaiwerkzaamheden en omleidingsroute

Boskalis gaat de bermen maaien. Tussen rotonde Middenweg en de aansluiting met de N194 maaien we op maandag 26 september en dinsdag 27 september.

Update werkzaamheden
12/09/2022

Update werkzaamheden

De werkzaamheden van afgelopen weekend zijn voorspoedig verlopen. Het asfalt met belijning geeft het definitieve beeld duidelijk weer. Op de linkerfoto is ook de geleiderail te zien.

Werkzaamheden weekend 9-12 september
05/09/2022

Werkzaamheden weekend 9-12 september

Komend weekend asfalteerwerkzaamheden tussen Westdijk en de rotonde Middenweg. De kruising Jisperweg is dicht tussen vrijdagavond 9 september 19 uur en maandagochtend 12 september 6 uur, ook voor verkeer van noord < > zuid.

Asfalteren op de Schermerhornerweg
18/08/2022

Asfalteren op de Schermerhornerweg

Deze week zijn we op de Schermerhornerweg aan het asfalteren. Laag voor laag wordt de rijbaan opgebouwd. Op de foto ziet u het aanbrengen van een tussenlaag.

Update werkzaamheden en planning
09/08/2022

Update werkzaamheden en planning

Vanaf maandag 15 augustus schuift de afsluiting van de N243 op naar het westen. Doorgaand verkeer is niet mogelijk tussen kruising Rustenburgerweg en rotonde Middenweg. De woningen en percelen aan het afgesloten wegvak zijn voor bestemmingsverkeer bereikbaar. De kruising met de Oosternotweg is afgesloten voor verkeer van en naar de N243. De huidige omleidingen voor doorgaand verkeer en fietsers blijven actief.

Update werkzaamheden
05/08/2022

Update werkzaamheden

De werkzaamheden op het eerste deeltraject zijn een week geleden gestart.

Veiligheid voor iedereen!
14/06/2022

Veiligheid voor iedereen!

Fietspaden of wegdelen waar Boskalis (in de buurt) aan het werk is, zijn in sommige gevallen voor de veiligheid afgesloten.

Damwanden en beschoeiing
09/06/2022

Damwanden en beschoeiing

De waterkanten langs de zuidkant van de Schermerhornerweg krijgen houten beschoeiing. Deze houten constructie beschermt de waterkanten, het voorkomt afbrokkelen of afglijden van de waterkanten door beweging van het water. De beschoeiing wordt met een kraan, vanaf een ponton in het water, aangebracht. De werkzaamheden starten naar verwachting half juni en zullen tot ongeveer eind augustus duren.

Werkzaamheden Zuidervaart
24/05/2022

Werkzaamheden Zuidervaart

Deze week starten de voorberedingen voor de heiwerkzaamheden op het werkterrein van Boskalis aan de Zuidervaart voor de bouw van de fiets- en verkeersbrug. Naar verwachting duren de heiwerkzaamheden, die volgende starten, twee weken.

Werk aan bushaltes en fietspad
19/05/2022

Werk aan bushaltes en fietspad

De werkzaamheden aan de bushalte ter hoogte van de Groeneweg duren langer dan gepland. Naar verwachting zijn deze werkzaamheden voor Hemelvaart (donderdag 26 mei) gereed. Tijdens de werkzaamheden zijn de bushaltes buiten gebruik.

Grondwerkzaamheden
06/05/2022

Grondwerkzaamheden

De werkzaamheden zijn nu duidelijk zichtbaar langs de N243. We bereiden onder andere de aanleg van de bruggen bij de Zuidervaart en de bushaltes bij Schermerhorn en de Jisperweg voor. Bij de bushaltes worden damwandplanken gebruikt als op de middelste foto. De lengte van de damwanden is specifiek afgestemd op de structuur van de bodem waar ze aangebracht worden.

Bereikbaarheid
15/04/2022

Bereikbaarheid

Op de informatiebijeenkomst van 14 april hebben we voor aanwonenden en aanwerkenden van het traject uitleg gegeven over de komende werkzaamheden en bereikbaarheid. Wij kijken terug op een geslaagde avond met bijna 50 aanwezigen. Mocht u nog vragen hebben neem dan vooral contact op!

Proefpontons
04/04/2022

Proefpontons

Een deel van onze werkzaamheden gaat straks uitgevoerd worden vanaf het water. Hiervoor gebruiken we drijvende pontons.

Maaiwerkzaamheden
31/03/2022

Maaiwerkzaamheden

Op donderdag 7 april voert Boskalis buiten de spits maaiwerkzaamheden uit op verschillende bermdelen van het N243 traject.

Bijeenkomst voor aanwonenden/ -werkenden
24/03/2022

Bijeenkomst voor aanwonenden/ -werkenden

Donderdag 14 april as. organiseert Boskalis samen met de Provincie Noord-Holland een informatie bijeenkomst voor omwonenden en aanwerkenden van de N243 over de bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden, dit loopt middels persoonlijke aanmelding.

Nauwkeurigheid geboden
21/03/2022

Nauwkeurigheid geboden

De basis voor de uitvoering van de werkzaamheden door Boskalis is het gebruik van gegevens uit de Primaire Meetkundige Grondslag (PMG). Deze gegevens verkrijgen we via basisstations op vaste punten verdeeld over het werkgebied. Op de foto zien we het basisstation vlakbij de kruising met de Jisperweg. Deze landmeetkundige data kunnen we met elkaar vergelijken, zo borgen we de nauwkeurigheid. Deze basisstations worden tijdens het gehele project ingezet.